Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ: ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ


Σε αίθουσες - κλουβιά καλούνται να παρακολουθήσουν και φέτος μαθήματα εκατοντάδες μαθητές του νομού Θεσσαλονίκης.
Χτες, στο Μελισσοχώρι μαθητές και γονείς απείχαν από τον αγιασμό, αρνούμενοι να μπουν στα «ανθυγιεινά κουτιά» με τα μεταλλικά πάνελ, ενώ οι συνθήκες χαρακτηρίζονται τριτοκοσμικές και στον πρώην δήμο Χορτιάτη: αίθουσα διδασκαλίας 8 τ.μ. στην Εξοχή, μάθημα στο πρώην κοινοτικό κατάστημα Φιλύρου, κίμπο στο Ασβεστοχώρι και σε άλλες περιοχές. «Από τον περασμένο Ιανουάριο καλέσαμε την υπουργό Παιδείας να επισκεφθεί το... Μπανγκλαντές της εκπαίδευσης, που βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν ιδρώνει το αφτί κανενός», δήλωσε στον «Α» ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, αναφερόμενος στα σχολεία του πρώην δήμου Χορτιάτη.
 
Αποχή στο Μελισσοχώρι 
Χτες πάνω από 300 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μελισσοχωρίου, μαζί με τους γονείς τους, πραγματοποίησαν αποχή από τον αγιασμό ζητώντας την ίδρυση δεύτερου δημοτικού. «Δεν υπάρχουν αίθουσες, οι τουαλέτες δεν επαρκούν, η πολύ μικρή αυλή έγινε ακόμη μικρότερη όταν τοποθετήθηκαν μέσα σε αυτήν ανθυγιεινά κουτιά από μεταλλικά πάνελ που ονομάστηκαν "αίθουσες διδασκαλίας"», επισήμαναν οι γονείς, οι οποίοι συναντήθηκαν χτες με το δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Δημήτρη Σαραμάντο, και αποφάσισαν να μεταβούν σήμερα το πρωί, με λεωφορεία, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης για να ζητήσουν την επίλυση του προβλήματος.
Χωρίζεται με... κουρτίνα
«Στις δύο αίθουσες με τα μεταλλικά πάνελ η ζέστη είναι ανυπόφορη το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα κάνει κρύο και θερμαίνονται με κλιματιστικά. Επιπλέον, δύο τάξεις έκαναν μάθημα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, η οποία χωρίζεται με μία... κουρτίνα», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Μελισσοχωρίου, Παναγιώτης Σαββουλίδης υποστηρίζοντας ότι είχε κατατεθεί αίτημα για την ίδρυση δεύτερου δημοτικού, αλλά το σχολείο δε συμπεριλαμβανόταν στο σχετικό ΦΕΚ με τις ιδρύσεις σχολείων τον περασμένο Ιούλιο. Επειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τη Διεύθυνση Διοικητικών Υποθέσεων του υπουργείου Παιδείας, οι γονείς ανακάλυψαν ότι δεν έχουν λάβει ποτέ τέτοιο αίτημα. «Ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο», σχολίασε ο κ. Σαββουλίδης. Να σημειωθεί πως για τη στέγαση του δεύτερου δημοτικού έχει βρεθεί ενοικιαζόμενος χώρος στο συγκρότημα ''Σκάρας'', όπου έχουν γίνει και εργασίες διαμόρφωσης.
«Εχουμε έτοιμο ενοικιαζόμενο κτίριο, αλλά δε δόθηκε η έγκριση για την ίδρυση του δεύτερου δημοτικού, η οποία ζητήθηκε από τον περασμένο Φεβρουάριο. Παράλληλα, δε μας δίνουν το ''πράσινο φως'' για να λειτουργήσει ως παράρτημα», είπε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Σαραμάντος.


H φωτογραφία είναι από το site troxos.gr

Από άρθρο της ΛΙΝΑΣ ΚΟΪΝΑ για ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Το έθιμο "Σούρβο"

Φωτογραφία από το Σούρβο του 2012 Ανήμερα Πρωτοχρονιάς από νωρίς το πρωί μαζεύονται ανά γειτονιές οι γονείς και ανάβουν φωτιές. Τσιπουράκι και κάνας μεζές για το καλό της χρονιάς. Τα παιδιά ξεκινάνε και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα  κάλαντα. Το σπίτι δίνει κέρασμα που αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και σοκολατάκια στη σακούλα του κάθε παιδιού. Στα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας δίνονται χρήματα. Στο τέλος τα χρήματα μοιράζονται σε ίσα ποσά σε όλα τα παιδιά του "μαχαλά" που συμμετέχουν στο σούρβο. Τα "σύνορα" της κάθε γειτονιάς είναι θέμα γνώσης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.