Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί δεν έχει συνδεθεί η Λητή στο ενοποιημένο δίκτυο ύδρευσης της Μυγδονίας;

Πριν λίγες μέρες, στις 9 Δεκεμβρίου έγινε η παράδοση του έργου για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού στον οικισμό της Ανθούπολης. Στις 16 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η λειτουργία του ενοποιημένου δικτύου ύδρευσης Μυγδονίας με τα πρώτα αποτελέσματα αναλύσεων του νερού να δείχνουν ότι είναι κατάλληλο προς κατανάλωση (πόση και μαγείρεμα) σε Μελισσοχώρι και Δρυμό.

Με μια μικρή διευκρίνιση στην ανακοίνωση, ο Δήμος αναφέρει ότι η Λητή "δεν μπορεί προς το παρόν να υδροδοτηθεί από το νέο δίκτυο, καθώς παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα στον αγωγό που θα μεταφέρει το νερό από τις νέες γεωτρήσεις. Η ΔΕΥΑΩ εξετάζει λύσεις αντιμετώπισης του προβλήματος".

Αυτή η μικρή διευκρίνιση δεν μπορεί όμως να απαντήσει στα ερωτήματα που τίθονται αυτομάτως, ιδίως για ένα θέμα που ταλανίζει πολλά χρόνια τους κατοίκους της Λητής και είναι ιδιαίτερα σοβαρό για την ποιότητα της ζωής τους.

  • Δεν ήταν σχεδιασμένο να ενωθεί η Λητή με το νέο δίκτυο μαζί με τον Δρυμό και το Μελισσοχώρι;
  • Πόσο σοβαρό είναι αυτό το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε;
  • Σε πόσο χρόνο θα επιλυθεί;
  • Ποιος/οι είναι υπεύθυνος/οι για αυτό το τεχνικό πρόβλημα πριν καν ξεκινήσει η λειτουργία του νέου δικτύου;
  • Υπάρχει ημερομηνία σύνδεσης της Λητής στο ενοποιημένο δίκτυο ύδρευσης;
Οι κάτοικοι της Λητής αναμένουν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα μιας και αυτήν τη στιγμή είναι πλέον οι μόνοι από όλη την περιοχή της Μυγδονίας που παραμένουν με νερό ακατάλληλο προς κατανάλωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Γιατί η ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν περιλαμβάνει τη Μυγδονία;

Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται είναι η κεντρική σελίδα η οποία σε παραπέμπει στην περιγραφή και την ιστορία του. Από περιέργεια επισκεφθήκαμε την ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου στη διευθυνση https://oraiokastro.gr/o-dimos/istoria-chartes/  . Αυτό που αντικρίζει κανείς είναι μία ιστορία που περιορίζεται σε αυτό που οριζόταν Δήμος Ωραιοκάστρου πριν το 2010. Αυτό το επιβεβαιώνει και το φυλλάδιο που έχει την ιστορία το οποίο γράφει ξεκάθαρα ότι είναι από το 2010... Και να σκεφτεί κανείς ότι η ιστοσελίδα ανανεώθηκε το 2020... Αυτό λοιπόν που ανακαλύπτει κανείς είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ιστορία του δήμου από την μεριά της Μυγδονίας. Αν λοιπόν εκεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν την ιστορία από την εδώ μεριά του δήμου, μπορούμε να τους βοηθήσουμε αναφέροντας κάποια από τα σημαντικά ιστορικά ευρήματα που έχει η Μυγδονία: