Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης από τον Δήμο Ωραιοκάστρου


Δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης παρέχει ο Δήμος Ωραιοκάστρου σε όλους τους κατοίκους του Δήμου με πρωτοβουλία του δημάρχου, Παντελή Τσακίρη. Οι υπηρεσίες παρέχονται από την ψυχολόγο, Ελένη Συμιακάκη.

Η εποχή που διανύουμε παρουσιάζει δυσκολίες. Αρκετοί συνάνθρωποί μας αδυνατούν να τις διαχειριστούν και δέχονται ψυχολογική πίεση.

Στο Δήμο Ωραιοκάστρου αντιλαμβανόμενοι αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες κινητοποιηθήκαμε άμεσα και αναλάβαμε δράση για να υποστηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους. Οι κάτοικοι του Δήμου Ωραιοκάστρου θα μπορούν στο εξής να απολαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης", τονίζει η Χριστίνα Ζάπρα, εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ωραιοκάστρου.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν στην ενημέρωση και στη συμβουλευτική ενηλίκων και καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο όπως διαχείριση συναισθηματικής κατάστασης, άγχους, κατάθλιψης, αντιμετώπιση κρίσεων πανικού, αντιμετώπιση προβλημάτων στην οικογένεια και στις σχέσεις γονέων και παιδιών/εφήβων κ.ά.

Η ψυχολόγος Ελένη Συμιακάκη θα δέχεται τους πολίτες κατόπιν ραντεβού όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας. Διευκρινίζεται ότι κάθε Τετάρτη θα βρίσκεται στην Δ.Ε. Μυγδονίας (Γραφείο Βοήθεια στο Σπίτι - Λητή) και κάθε Πέμπτη στην Δ.Ε. Καλλιθέας (Γραφείο Βοήθεια στο Σπίτι - Πεντάλοφος). Στο Ωραιόκαστρο οι επισκέψεις των πολιτών θα γίνονται σε γραφείο που βρίσκεται στον 1ο όροφο του Κτιρίου Παύλος Μελάς. Επισημαίνεται πως οι πολίτες για να κλείσουν ραντεβού θα πρέπει να καλούν στα τηλέφωνα 2310809245 και 2313304068.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Γιατί η ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν περιλαμβάνει τη Μυγδονία;

Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται είναι η κεντρική σελίδα η οποία σε παραπέμπει στην περιγραφή και την ιστορία του. Από περιέργεια επισκεφθήκαμε την ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου στη διευθυνση https://oraiokastro.gr/o-dimos/istoria-chartes/  . Αυτό που αντικρίζει κανείς είναι μία ιστορία που περιορίζεται σε αυτό που οριζόταν Δήμος Ωραιοκάστρου πριν το 2010. Αυτό το επιβεβαιώνει και το φυλλάδιο που έχει την ιστορία το οποίο γράφει ξεκάθαρα ότι είναι από το 2010... Και να σκεφτεί κανείς ότι η ιστοσελίδα ανανεώθηκε το 2020... Αυτό λοιπόν που ανακαλύπτει κανείς είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ιστορία του δήμου από την μεριά της Μυγδονίας. Αν λοιπόν εκεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν την ιστορία από την εδώ μεριά του δήμου, μπορούμε να τους βοηθήσουμε αναφέροντας κάποια από τα σημαντικά ιστορικά ευρήματα που έχει η Μυγδονία: