Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανάστατη η τοπική κοινωνία του Δρυμού με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Η περιοχή "Καμάρα" στο χάρτη του Δρυμού
Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου αποφάσισε υπέρ της παραχώρησης 339 στρεμμάτων ως δανειοθαλάμου στην περιοχή "Καμάρα" στο Δρυμό. Το έργο ανέλαβε η εταιρεία Αναστηλωτική ΑΤΕ. Να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου έρχεται να αγνοήσει προκλητικά την ομόφωνη αρνητική απόφαση του τοπικού συμβουλίου. 


Οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ είναι: 
Σημαιοφορίδης, Αταμιάν, Ευθυμίου, Χατζηαντωνίου, Καρύδης, Τσακαλίδης, Παναγιωτίδης, Παπαδόπουλος, Ζιακούλης, Βαμβάκη-Λιμπατέ, Πορφυριάδης, Λοκοβίτης, Σαραμάντος, Δούμπαλας, Λαζαρίδης, Καρασαβίδης, Παπακωνσταντίνου, Κανταρτζής, Παραπανίσιος

Κατά ψήφισαν: 
Καραστερίου, Μοδίτσης, Κοϊτσίδης, Τερζής, Εδιρνέλης, Θέμελης και ο προεδρος του τοπικού συμβουλίου Πατσαλάς

Παρών ψήφισαν:
Δίγκαλης, Πολυχρονίδης

Ο Μοδίτσης Αθανάσιος ψήφισε κατά της απόφασης, γιατί όπως δήλωσε εμπιστεύεται και σέβεται την απόφαση του τοπικού συμβουλίου. Από την άλλη, εντύπωση προκάλεσε η θετική ψήφος της κας Βαμβάκη-Λιμπατέ η οποία είναι από τον Δρυμό.

Σήμερα Σάββατο 1 Σεπτέμβρη στην έκτακτη συνέλευση που κάλεσε το τοπικό συμβούλιο ο πρόεδρος, όπως φαίνεται και στο βίντεο που θα ακολουθήσει, φαίνεται να είπε ότι είναι αποφασισμένος να κλιμακώσει τις ενέργειες προκειμένου να εμποδίσει την εξόρυξη. Μάλιστα ζήτησε από τους τοπικούς συμβούλους να εξεταστεί το ενδεχόμενο παραίτησης σύσσωμου του τοπικού συμβουλίου του Δρυμού. 

Σε αυτό το σημείο η τοπική σύμβουλος κα Χατζηπέτρου Βάσια συμπλήρωσε ότι ήδη με τις ενέργειές τους οι δημοτικοί σύμβουλοι ακύρωσαν στην πράξη το τοπικό συμβούλιο και επομένως κάθε μορφή αντίδρασης είναι πλέον δικαιολογημένη.  Από την άλλη, ο τοπικός σύμβουλος κος Πόντικας Δημήτρης είπε ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί το τοπικό συμβούλιο, γιατί πρέπει να συντονίσει τις ενέργειες της αντίδρασης και επικαλέστηκε πολιτικούς λόγους εν όψει των εκλογών, αναφερόμενος στο θέμα. 

Αίσθηση έκανε η πολλή εύστοχη και τεκμηριωμένη τοποθέτηση του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δρυμού κ. Χατζηπαραδείση Κώστα ο οποίος ανέλυσε όλες τις επιβαρυντικές συνέπειες για τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούςκαι καυτηρίασε την τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου κου Χατζηαντωνίου χαρακτηρίζοντας τα επιχειρήματά του "πατάτα". 

Τέλος, ο υποψήφιος με την Αλληλεγγύη-Ανατροπή Πασχάλης Χατζηευαγγέλου μίλησε για ενότητα των εμπλεκομένων φορέων και των μελών της τοπικής αρχής καθώς και για συντονισμένες δράσεις απέναντι στην εξόρυξη. Μάλιστα στο κλείσιμο της εκδήλωσης απευθύνθηκε στον πρόεδροτου τοπικού και τον ρώτησε μέχρι πού έχει σκοπό να φτάσει τη σύγκρουση για να λάβει την απάντηση "Μέχρι τέλους¨, κάτι που τον ευχαρίστησε, δείχνοντας έτσι την ομόνοια που υπάρχει πλέον στο Δρυμό. 

Ακολουθεί βίντεο με την τελική τοποθέτηση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Δρυμού Πατσαλά Κωνσταντίνου:


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Γιατί η ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν περιλαμβάνει τη Μυγδονία;

Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται είναι η κεντρική σελίδα η οποία σε παραπέμπει στην περιγραφή και την ιστορία του. Από περιέργεια επισκεφθήκαμε την ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου στη διευθυνση https://oraiokastro.gr/o-dimos/istoria-chartes/  . Αυτό που αντικρίζει κανείς είναι μία ιστορία που περιορίζεται σε αυτό που οριζόταν Δήμος Ωραιοκάστρου πριν το 2010. Αυτό το επιβεβαιώνει και το φυλλάδιο που έχει την ιστορία το οποίο γράφει ξεκάθαρα ότι είναι από το 2010... Και να σκεφτεί κανείς ότι η ιστοσελίδα ανανεώθηκε το 2020... Αυτό λοιπόν που ανακαλύπτει κανείς είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ιστορία του δήμου από την μεριά της Μυγδονίας. Αν λοιπόν εκεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν την ιστορία από την εδώ μεριά του δήμου, μπορούμε να τους βοηθήσουμε αναφέροντας κάποια από τα σημαντικά ιστορικά ευρήματα που έχει η Μυγδονία: