Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αστέριος Γαβότσης: Καμία ανοχή στις συκοφαντίες και το ψέμα

Με αφορμή συκοφαντικά δημοσιεύματα συγκεκριμένης τοπικής ιστοσελίδας του Ωραιοκάστρου που στρέφονται εναντίον μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε επιθέσεις τέτοιου είδους να δηλητηριάζουν το πολιτικό κλίμα στον Δήμο μας και να σπιλώνουν ατιμώρητα υπολήψεις συμπολιτών μας. 


Δεσμευόμαστε ως δημοτική αρχή να παλέψουμε για να εξαλειφθούν τέτοιου είδους παράνομες συμπεριφορές, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την ενημέρωση αλλά είναι παραπάνω από βέβαιο ότι είναι κατευθυνόμενες και εκπορευόμενες από κέντρα που ως στόχο έχουν πρώτον να πλήξουν τη συνοχή και την πολυσυλλεκτικότητα της παράταξής μας και σε δεύτερο βαθμό να υποσκάψουν τα θεμέλια της ομαλής λειτουργίας του νόμιμα εκλεγμένου Δημοτικού Συμβουλίου.

Στα πλαίσια αυτά, προσωπικά ως Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, συγκατένευσα να αποσταλεί η από 15.01.2018 εξώδικη κλήση – διαμαρτυρία προς τον φερόμενο ως αρθρογράφο των συκοφαντικών δημοσιευμάτων που υπογράφουν οι θιγόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι και ο τοπικός σύμβουλος δια του πληρεξούσιου δικηγόρου τους. Πρόκειται για τους Αντιδημάρχους Καραστερίου Ευάγγελο και Κοϊτσίδη Παναγιώτη, τους Δημοτικούς Συμβούλους Καρύδη Αθανάσιο, Δίγκαλη Θωμά, Τερζή Χρήστο, Δούμπαλα Κυριάκο, Χατζηαντωνίου Ευάγγελο, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΩ Παπαδόπουλο Νικόλαο και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Δρυμού Πατσαλά Κωνσταντίνο. Ταυτόχρονα δηλώνω και την ηθική συμπαράσταση μου στους δύο θιγόμενους δημοτικούς συμβούλους που δεν συμμετείχαν στην εξώδικο, τον Κανταρτζή Ευάγγελο και τον Παραπανήσιο Γεώργιο.

Με την παραπάνω εξώδικη διαμαρτυρία κλήθηκε ο φερόμενος ως διαχειριστής της ιστοσελίδας και αρθρογράφος να ανακαλέσει όλους τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του, να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τους θιγόμενους για την κατασυκοφάντησή τους και συγγνώμη από την τοπική κοινωνία γιατί με τα γραφόμενά του διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις παραποιώντας τα αληθινά γεγονότα.
Ως αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής υπήρξε η μερική διόρθωση των ψεμάτων του και μάλιστα σε περίεργο χρόνο, αμέσως μετά από το δελτίο τύπου παράταξης της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση ο παραπλανητικός αυτός ελιγμός δεν αποκατέστησε την προσβεβλημένη τιμή και υπόληψη των συμβούλων.

Ως εκ τούτου, η πλειοψηφία των θιγόμενων συμβούλων της παράταξής μας εξέφρασε ήδη την επιθυμία να κινηθεί νομικά τόσο ενώπιον των ποινικών όσο και των πολιτικών δικαστηρίων, ζητώντας τον ποινικό κολασμό του συκοφάντη, την αποκατάσταση του ονόματός τους αλλά και αποζημίωση για ηθική βλάβη. Στις ενέργειες τους αυτές έχουν την αμέριστη στήριξη όλων των μελών της παράταξης μας μηδενός εξαιρουμένου. Τονίζω δε ότι όσοι εκ των συμβούλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αποφασίσουν να κινηθούν ανάλογα θα έχουν την αδιαπραγμάτευτη συμπαράσταση μου.

Τέλος, προς αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σχετικά με τα ψηφίσματα που έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και με το επικείμενο συλλαλητήριο. Η παράταξη μας έχει συγκεκριμένη άποψη για το εθνικό ζήτημα που απασχολεί έντονα τις τελευταίες βδομάδες την κοινή γνώμη της χώρας και αυτή εκφράσθηκε στο ομόφωνο ψήφισμα της ΠΕΔ ΚΜ δια της παρουσίας μου, ως Δημάρχου Ωραιοκάστρου. Κανείς από τους συμβούλους της παράταξης δεν αντιτίθεται σε αυτή τη θέση. Από κει και πέρα όμως για λόγους σοβαρότητας και ορθής λειτουργίας της Διοίκησης δεν θα αναπαραγάγουμε κανένα άλλο ψήφισμα πλην αυτού που θα επικυρώνει τη θέση της Διοίκησης όπως εκτέθηκε ανωτέρω. Επιπλέον, για το προγραμματισμένο σημερινό συλλαλητήριο ουδέποτε εκφρασθήκαμε αρνητικά, αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του κάθε δημότη μας να διατρανώσει την άποψη του για το ζήτημα μέσω της συμμετοχής σε αυτό και ευχόμαστε ολόψυχα να βοηθήσει ως μέσο πίεσης στις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης με τον πρόεδρο του Μυγδονιακού

Ο Πρόεδρος του Μυγδονιακού Βασίλης Λάκης Η συνέντευξη με τον πρόεδρο του Μυγδονιακού Βασίλη Λάκη έγινε πριν  ο Μυγδονιακός  στεφθεί Κυπελλούχος ΕΠΣΘ  την Κυριακή 23 Απριλίου. Με αυτόν τον τίτλο επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά η απόφασή μας να αφιερώσουμε κάποιες γραμμές στην μοναδική γυναικεία αθλητική ομάδα του Δήμου Ωραιοκάστρου, την πιο επιτυχημένη από άποψη τίτλων και επιτυχιών, αλλά παρόλα αυτά ίσως την πιο παραμελημένη από τους αρμόδιους φορείς. Η "άτυπη" συνέντευξη με τον Βασίλη Λάκη είχε μεγάλο ενδιαφέρον και μάθαμε πράγματα που δεν φανταζόμαστε. Δεν συναντάς συχνά ανθρώπους που ασχολούνται με τον γυναικείο αθλητισμό τόσα χρόνια και έχουν καταφέρει τόσες επιτυχίες. Και όλα αυτά με μια ομάδα που είναι γέννημα θρέμμα της Μυγδονίας.