Tο Σπίτι της ΑΡΣΙΣ, Ξενώνας Φιλοξενίας Ανηλίκων σε κίνδυνο σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνει και αυτή τη χρονιά και στοχεύει στη στήριξη των 20 παιδιών και εφήβων που φιλοξενεί! Ανοίγουμε διάπλατα τις πόρτες του σπιτιού μας για να σας υποδεχτούμε από την Παρασκευή 15 έως την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στο χώρο του ξενώνα στην πρώην παιδόπολη Αγίου Δημητρίου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Χειροποίητες δημιουργίες, χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά και πολλές ακόμα εκπλήξεις στο Bazaar και φέτος! Στηρίζοντας την εκδήλωσή μας, στηρίζετε την προσπάθειά μας να προσφέρουμε στα παιδιά μας ακόμα περισσότερα!
Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου