Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βραβείο στο etwinning το 1ο Νηπιαγωγείο Λητής

Φωτογραφία από το blog της κας Νίκα Σοφίας
Το 2ο βραβείο στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό etwinning κέρδισε το 1ο Νηπιαγωγείο Λητής. Υπεύθυνη του έργου "European Tale-Bot : the storytelling robot" είναι η Σοφία Νίκα. Η απονομή του βραβείου θα γίνει την Παρασκευή στην Πάτρα.


Τι είναι αυτό το project; Σε τι ακριβώς δούλεψε η κα Σοφία Νίκα; Αντιγράφουμε λοιπόν από το προσωπικό blog της:


Ξεκινήσαμε, λοιπόν, με την ανάγνωση του βιβλίου "Τα αστέρια της Ευρώπης", ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά τις βασικές έννοιες που διέπουν ένα έργο eTwinning, όπως αυτές της συλλογικότητας και της συνεργασίας.



Κατόπιν, γνωρίσαμε τις ηπείρους και προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε την Ευρώπη στην υδρόγειο σφαίρα, στο χάρτη και στο google earth.



Ακολούθησε δραστηριότητα εικαστικών, με τα παιδιά να χρωματίζουν το χάρτη της Ευρώπης στο ζωγραφίζω.com.



Στη συνέχεια, επικεντρωθήκαμε στη γνωριμία μας με τις ευρωπαϊκές χώρες που θα συμμετάσχουν στο έργο μας, εντοπίζοντάς τις στο χάρτη της Ευρώπης, καθώς και στη γνωριμία των κυριότερων αξιοθεάτων της καθεμιάς (Πύργος του Άιφελ, Κολοσσαίο, Παρθενώνας...) με τη βοήθεια ενός βιβλίου επαυξημένης πραγματικότητας.



Στο πλαίσιο της γνωριμίας μας με τις συνεργάτιδες χώρες και προκειμένου να παρουσιάσουμε στους ευρωπαίους συνεργάτες μας τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το επιδαπέδιο ρομπότ beebot στις δραστηριότητές μας, παίξαμε ένα παιχνίδι εντοπισμού στο χάρτη των χωρών που αναγράφονταν στις διάφορες κάρτες του παιχνιδιού και ανεύρεσης σωστής διαδρομής προς αυτές.



Για το πως δουλεύει το συγκεκριμένο project μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο:





Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες αλλά και βίντεο μπορείτε να βρείτε στο προσωπικό blog της κας Νίκα Σοφίας εδώ: http://sofianipiagogon.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Γιατί η ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν περιλαμβάνει τη Μυγδονία;

Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται είναι η κεντρική σελίδα η οποία σε παραπέμπει στην περιγραφή και την ιστορία του. Από περιέργεια επισκεφθήκαμε την ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου στη διευθυνση https://oraiokastro.gr/o-dimos/istoria-chartes/  . Αυτό που αντικρίζει κανείς είναι μία ιστορία που περιορίζεται σε αυτό που οριζόταν Δήμος Ωραιοκάστρου πριν το 2010. Αυτό το επιβεβαιώνει και το φυλλάδιο που έχει την ιστορία το οποίο γράφει ξεκάθαρα ότι είναι από το 2010... Και να σκεφτεί κανείς ότι η ιστοσελίδα ανανεώθηκε το 2020... Αυτό λοιπόν που ανακαλύπτει κανείς είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ιστορία του δήμου από την μεριά της Μυγδονίας. Αν λοιπόν εκεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν την ιστορία από την εδώ μεριά του δήμου, μπορούμε να τους βοηθήσουμε αναφέροντας κάποια από τα σημαντικά ιστορικά ευρήματα που έχει η Μυγδονία: