Στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου διεξήχθη το 2ο Ελεύθερο Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 Λητής. Το τουρνουά είχε περισσότερες συμμετοχές σε σχέση με πέρυσι (φωτογραφίες από το περσινό μπορείτε να δείτε εδώ) και έδωσε και πάλι ζωή στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της Λητής. Να σημειωθεί ότι το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ πριν περίπου 1,5 χρόνο ήταν έτσι. 15 λοιπόν ομάδες των 3 ατόμων συμμετείχαν στο τουρνουά και το γήπεδο γέμισε κόσμο. Ευχαριστούμε τη φωτογράφο Γεωργία Σωτηράκη για τις υπέροχες φωτογραφίες!
Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου