Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Ξανά υποψήφιος δήμαρχος δηλώνει ο Αστέριος Γαβότσης

Έτοιμος για να διεκδικήσει μια νέα θητεία στο δήμο Ωραιοκάστρου είναι ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης όπως αποκάλυψε σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους το μεσημέρι της Τετάρτης.


Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νωρίτερα τις δημοτικές εκλογές, τον Οκτώβρη του 2018 θεωρώντας σίγουρη την απλή αναλογική. «Ακούγεται πολύ δημοκρατικό. Δεν ξέρω όμως πως στη σημερινή Ελλάδα μπορεί να διοικήσει μία παράταξη χωρίς την πλειοψηφία. Πάντως δεν είναι κακό μια πλουραλιστική διοίκηση», ανέφερε μεταξύ άλλων για το θέμα της απλής αναλογικής ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Ο Αστέριος Γαβότσης έκανε λόγο για μία δημοτική ομάδα ενωμένη που όμως χρειάζεται και μια ανανέωση, ενημερώνοντας ότι ήδη έχει ξεκινήσει επαφές για την ενίσχυση του ψηφοδελτίου του.

Αναφερόμενος στα τοπικά ζητήματα του δήμου (νερό Μυγδονίας, παιδικές χαρές, αποχέτευση Πενταλόφου και Νεοχωρουδαςκ.α.) στάθηκε στην καλή σχέση με τους συμβασιούχους-παρατασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα όπου βάσει της καλής συνεργασίας, δεν επιβαρύνθηκε ο δήμος τις ημέρες της απεργίας. Ενημέρωσε πως θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο την ανανέωση των συμβάσεων με τους υπάρχοντες συμβασιούχους και έπειτα θα καταθέσει τις ανάγκες για μόνιμο προσωπικό στην κυβέρνηση όπως ορίζει η τροπολογία Σκουρλέτη.

Τέλος, την συζήτηση μονοπώλησε το θέμα του προσφυγικού καθώς ο δήμος Ωραιοκάστρου βρέθηκε στο επίκεντρο αρκετές φορές στο παρελθόν με τον δήμαρχο να δηλώνει θύμα της ιστορίας.

«Χρεωθήκαμε ένα πρόβλημα της κυβέρνησης. Δεν το χειρίστηκε σωστά. Το χρεώθηκαν οι δήμοι και μάλιστα όχι όλοι. Στοχοποιήθηκα. Ορισμένες μου φράσεις δεν ερμηνεύτηκαν σωστά. Ήμουν το θύμα όλης της ιστορίας», ανέφερε αφήνοντας υπόνοιες ότι στην πλάτη του, τόσο δημοσιογράφοι αναζητούσαν δημοσιότητα όσο και κανάλια έκαναν τον καλό στην κυβέρνηση λόγω των τηλεοπτικών αδειών.

Υποστήριξε δε ότι οι πρόσφυγες δεν προξένησαν κανένα κακό στην τοπική κοινωνία και πως η στάση του δήμου θα έχει θετικές επιπτώσεις στην κρίση του κόσμου αν και εκτίμησε ότι το προσφυγικό δεν θα απασχολήσει την προεκλογική εκστρατεία.

Πηγή: www.thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου