Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Τι έλεγε η τότε αντιπολίτευση και νυν κυβέρνηση για τον ΣΜΑ Ευκαρπίας;

Χθες έγιναν τα εγκαίνια του ΣΜΑ Ευκαρπίας. Με ΜΑΤ να απομακρύνουν τους κατοίκους που αντιτίθενται στην κατασκευή του. Ας θυμηθούμε όμως τι έλεγαν παλιότερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την κατασκευή του ΣΜΑ. Χθες πάντως ήταν πίσω από τα ΜΑΤ ενάντια σε όλους όσους διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της ζωής τους.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τα ΜΑΤ στα εγκαίνια του ΣΜΑ Ευκαρπίας (φωτό Μίτσος Γκάζης)
Το 2012 ο κύριος Γιάννης Γρηγοριάδης,  εκπρόσωπος της Θεματικής Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης έλεγε σε συνέντευξη τύπου:


"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρα εναντίον του ΣΜΑ Ευκαρπίας και βρίσκεται στο πλάι των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι προχωρούν εδώ και καιρό σε κινητοποιήσεις ενάντια στο έργο."

Στη συνέντευξη τύπου τότε διατυπώθηκε ρητά ότι:

"Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ενάντια στον συγκεκριμένο ΣΜΑ όπως έχει δρομολογηθεί να κατασκευαστεί στην Ευκαρπία ως μη ενδεδειγμένο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των σκουπιδιών. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προτείνει την ορθολογική κατανομή του υπολοίπου φορτίου και σε άλλες περιοχές μετά από ουσιαστική κοινωνική διαβούλευση, ώστε να μην προστίθεται επιπλέον όχληση σε κάποιες ήδη περιβαλλοντικά επιβαρυμένες περιοχές όπως η Ευκαρπία."ΜΑΤ στα εγκαίνια του ΣΜΑ (φώτο Μίτσος Γκάζης)
Και μιας και στα εγκαίνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν ουκ ολίγα ΜΑΤ, ας θυμηθούμε τι έλεγαν το 2012:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επιπλέον καταγγέλλει την προκλητική στάση του ΦΟΔΣΑ που ενώ είχε συμφωνηθεί το αντίθετο χρησιμοποίησε τα ΜΑΤ για να επιβάλλει την συνέχιση των εργασιών αλλά και γιατί επίσης έχει προσλάβει εργαζομένους με λεφτά των πολιτών ως φρουρούς στην Ευκαρπία και να υπερασπίζονται τη συνέχιση των εργασιών και του έργου..

Τέλος ο κ. Μίλτος Οικονόμου,  Συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Α' Θεσσαλονίκης τότε κατήγγειλε την επίθεση από τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης θεωρώντας μεν αναμενόμενη την αντιμετώπιση από τα κανάλια και τις εφημερίδες των μεγαλοεργολάβων αλλά περιμένοντας από τα Δημόσια Μέσα μια καλύτερη αντιμετώπιση και ευαισθησία και  ότι οι θέσεις του για τον ΣΜΑ Ευκαρπίας και για την διαχείριση απορριμάτων είναι αυτές και μόνον αυτές που διατυπώνονται από τα κείμενα και τις συλλογικές αποφάσεις του πολιτικού φορέα, από τις επίσημες Συνεντεύξεις Τύπου και από τους βουλευτές του. Οτιδήποτε διαφορετικό δεν εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ.


Πηγή: www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου