Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Ο πόλεμος, η προσφυγιά, οι αιτίες και οι δόλιες αφορμές

Να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ
Κ. Βάρναλης

Ομολογώ πως είχα ξεχάσει τα πραγματικά γεγονότα της Δ΄σταυροφορίας .Η Αγία Σταυροφορία που κατέστρεψε ουσιαστικά την Βυζαντινή Αυτοκρατορία έγινε το 1204. Ο Πάπας Ιννοκέντιος ο Γ΄ άγιος άνθρωπος, αποσταλμένος του Θεού στη Γη είχε την  εντολή του  Υψίστου να αποκαταστήσει  στον θρόνο του Βυζαντίου τον εκθρονισθέντα αυτοκράτορα Ισαάκιο και να  εκδιώξει  τον Αλέξιο τον Γ΄.Η Κωνσταντινούπολη καταστράφηκε οι λεηλασίες οι σφαγές ήταν αφάνταστες. Το κόστος φοβερό. Πόρνες χόρευαν στον Πατριαρχικό θρόνο της Αγίας Σοφίας.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Διανύουμε άσχημες μέρες με το μακελειό στις Βρυξέλλες. Φοβερά εγκλήματα εναντίον αθώων ανθρώπων από φανατικούς.

Πριν χρόνια ο Φράνσις Φουκουγιάμα ο πληρωμένος κονδυλοφόρος της νεοφιλεύθερης Δύσης προφήτευσε (τρομάρα του) πως πλέον οι πόλεμοι  θα είναι θρησκευτικοί. Ισλάμ εναντίον Χριστιανοσύνης. Έτσι βόλευε τους  δημιουργούς του ολέθρου  και έπρεπε να επιστρατευθούν πρόθυμοι κονδυλοφόροι για να στηρίξουν το ψεύδος. Ποιο ψεύδος; Ότι οι πόλεμοι ήταν, είναι και θα είναι οικονομικοί.

Ποιοι όμως εξόπλισαν το Ισλαμικό Κράτος; Οι πολιτισμένοι δυτικοί .


Το αμερικανικό Κογκρέσο τον Ιανουάριο του 2014  ψήφισε την χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό του λεγόμενου συριακού στρατού, αλλά και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Το  2012  η Γαλλία παρέδωσε  στην λεγόμενη συριακή αντιπολίτευση και φυσικά στο ισλαμικό κράτος κανόνια, μυδραλιοβόλα, εκτοξευτήρες ρουκετών και αντιαρματικούς πυραύλους.

Οι Η.Π.Α είχαν χαϊδεμένο τους παιδί τον αρχιτρομοκράτη Μπιν Λάντεν; Ο Μπρζεζίσκι  σύμβουλος του Κάρτερ του Κλίντον και του Ομπάμα  είχε την εντολή να δημιουργήσει τον Μπιν Λάντεν.

Οι φανατισμοί είναι πάντοτε καταστροφικοί. Οι θρησκευτικοί φανατισμοί είναι οι χειρότεροι γιατί υπόσχονται την επουράνια ανταμοιβή.

Δυστυχώς διερχόμεθα μία από τις χείριστες  ιστορικές περιόδους.

Είναι η βαρβαρότητα. Τη βλέπω να 'ρχεται μεταμφιεσμένη, κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις. Δεν θα πρόκειται για τους φούρνους του Χίτλερ ίσως, αλλά για μεθοδευμένη και οιονεί επιστημονική καθυπόταξη του ανθρώπου. Για τον πλήρη εξευτελισμό του. Για την ατίμωσή του.
Οδυσσέας Ελύτης.


Σωτήρης Σωτηρίου
Συνταξιούχος Οδοντίατρος
Πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Λητής
Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μυγδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου