Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σύγκρουση Γαβότση- Τόσκα στα FM.

"Καθένας θέλει να πετάξει το πρόβλημα από τη γειτονιά του, και οι εναλλακτικές που έχουν προταθεί μέχρι στιγμής για τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη είναι προσχηματικές και ανεδαφικές (...) η λύση του ΟΛΘ για παράδειγμα, ήταν λύση για να απορριφθεί", δήλωσε μιλώντας στον FOCUS FM της Θεσσαλονίκης, ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Σχετικά με το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστόπουλου, ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου έγινε από την κυβέρνηση: "Είναι μακριά από την πόλη, το πιο κοντινό σπίτι είναι στα 2,5 χλμ. Δεν μπορούν τα κέντρα να πάνε πάνω στο βουνό, αλλά όχι και μέσα στη Θεσσαλονίκη."

Ο κ. Τόσκας έστρεψε τα "πυρά" του κατά του Δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση, ο οποίος χθες, μιλώντας στον FOCUS είχε ζητήσει την παραίτησή του αναπληρωτή υπουργού, μετά τις δηλώσεις του ότι "η Θέρμη είναι ακριβή περιοχή."


"Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου φασιστικοποιεί την τοπική κοινωνία, με τις συγκεντρώσεις κατοίκων και τις διαμαρτυρίες", απάντησε ο κ. Τόσκας.

Αναφορικά με τη λύση του στρατοπέδου 561 στη Θέρμη, πρόταση του δημάρχου της περιοχής, με την οποία συμφωνεί και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τόσκας δήλωσε:
"Και η πρόταση της Θέρμης ήταν για να απορριφτεί, αφού δεν μας δόθηκε παραχωρητήριο. Να μας πει αν θα αποδεχθεί ο δήμαρχος την δημιουργία του κέντρου αν το δεχθεί ο στρατός."

Μιλώντας ωστόσο στον FOCUS, ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος δήλωσε, ότι δεν χρειάζεται κανένα παραχωρητήριο από τον Δήμο, αφού το συγκεκριμένο στρατόπεδο ανήκει στο Υπουργέιο Εθνικής Άμυνας.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Γιατί η ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν περιλαμβάνει τη Μυγδονία;

Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται είναι η κεντρική σελίδα η οποία σε παραπέμπει στην περιγραφή και την ιστορία του. Από περιέργεια επισκεφθήκαμε την ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου στη διευθυνση https://oraiokastro.gr/o-dimos/istoria-chartes/  . Αυτό που αντικρίζει κανείς είναι μία ιστορία που περιορίζεται σε αυτό που οριζόταν Δήμος Ωραιοκάστρου πριν το 2010. Αυτό το επιβεβαιώνει και το φυλλάδιο που έχει την ιστορία το οποίο γράφει ξεκάθαρα ότι είναι από το 2010... Και να σκεφτεί κανείς ότι η ιστοσελίδα ανανεώθηκε το 2020... Αυτό λοιπόν που ανακαλύπτει κανείς είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ιστορία του δήμου από την μεριά της Μυγδονίας. Αν λοιπόν εκεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν την ιστορία από την εδώ μεριά του δήμου, μπορούμε να τους βοηθήσουμε αναφέροντας κάποια από τα σημαντικά ιστορικά ευρήματα που έχει η Μυγδονία: