Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αστέριος Γαβότσης: "Ή παραιτηθείτε ή είστε λασπολόγος κε Παπακωνσταντίνου"

Σε χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφο του ρ.σ «Στο Κόκκινο» ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης αναλύοντάς του την ορθότητα των απόψεών του ο ραδιοφωνικός σταθμός σε νέο του δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Μετά τις διευκρινίσεις του κ. Γαβότση, είναι σαφές ότι εμείς δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε ότι είχε εξαρχής αντιδράσει στην δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά, άλλωστε δεν ήταν αυτή και η ουσία του ρεπορτάζ μας, και φυσικά πως ξεχωρίζουμε τις απόψεις των δύο Δημάρχων. Είναι βέβαια επίσης σαφές από τα λεγόμενα του κ. Γαβότση πως οι διαβουλεύσεις με το υπουργείο και η ύπαρξη πρότασης για το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου ήταν εν γνώσει του ήδη από τον Σεπτέμβρη του 2015». Εξάλλου, η αντίδραση του δημάρχου ήταν εκφρασμένη ήδη από τότε, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του ίδιου παρακάτω.


Στο επίμαχο δημοσίευμα της 10ης Φεβρουαρίου στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού ο δήμαρχος φερόταν να ήταν σύμφωνος για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο «1090». Συγκεκριμένα, σε ρεπορτάζ δημοσιογράφου από τη Θεσσαλονίκη αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι «ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και ο δήμαρχος Δέλτα από την πρώτη στιγμή υποδαυλίζουν τις ξενοφοβικές αντιδράσεις σε συνεργασία με την ακροδεξιά. Η κυβέρνηση παραμένει ανοιχτή στον διάλογο με τα χρονικά όμως περιθώρια να στενεύουν και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τους δύο δημάρχους καθώς παρότι αρχικά οι ίδιοι είχαν αποδεχθεί και βεβαιώσει την καταλληλότητα του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από οπτικοακουστικό υλικό στα αρμόδια υπουργεία, μόλις ο χώρος επιλέχθηκε και ξεκίνησαν οι αντιδράσεις φοβούμενοι μη χάσουν την εκλογική τους πελατεία αντί να υπερασπιστούν την επιλογή τους αλλά και να μετριάσουν τις αντιδράσεις έθεσαν εαυτούς επικεφαλής του “ανένδοτου”».

«Είναι σαφές ότι ουδέποτε ήμουν σύμφωνος με τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων στο εν λόγω στρατόπεδο. Ορισμένοι ωστόσο βιάστηκαν να χρησιμοποιήσουν το δημοσίευμα του ραδιοφωνικού σταθμού και να κάνουν φθηνή πολιτική. Προκαλώ λοιπόν τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης ο οποίος στην πρόσφατη ενημερωτική συνάντησή μου με δημότες του δήμου υιοθέτησε το δημοσίευμα. Τότε τον είχα προκαλέσει να αποδείξει αυτά που υποστήριξε, και αν ίσχυαν θα δήλωνα την παραίτησή μου. Ειδάλλως του είχα τονίσει ότι θα πρέπει να παραιτηθεί ο ίδιος», δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, ο οποίος καλεί τον κ. Παπακωνσταντίνου να δηλώσει την παραίτησή του μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. «Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αποδειχθεί ότι είναι ένας τυπικός λασπολόγος», κατέληξε ο κ. Γαβότσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης με τον πρόεδρο του Μυγδονιακού

Ο Πρόεδρος του Μυγδονιακού Βασίλης Λάκης Η συνέντευξη με τον πρόεδρο του Μυγδονιακού Βασίλη Λάκη έγινε πριν  ο Μυγδονιακός  στεφθεί Κυπελλούχος ΕΠΣΘ  την Κυριακή 23 Απριλίου. Με αυτόν τον τίτλο επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά η απόφασή μας να αφιερώσουμε κάποιες γραμμές στην μοναδική γυναικεία αθλητική ομάδα του Δήμου Ωραιοκάστρου, την πιο επιτυχημένη από άποψη τίτλων και επιτυχιών, αλλά παρόλα αυτά ίσως την πιο παραμελημένη από τους αρμόδιους φορείς. Η "άτυπη" συνέντευξη με τον Βασίλη Λάκη είχε μεγάλο ενδιαφέρον και μάθαμε πράγματα που δεν φανταζόμαστε. Δεν συναντάς συχνά ανθρώπους που ασχολούνται με τον γυναικείο αθλητισμό τόσα χρόνια και έχουν καταφέρει τόσες επιτυχίες. Και όλα αυτά με μια ομάδα που είναι γέννημα θρέμμα της Μυγδονίας.