Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Σαπίζει το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της Λητής

Η πρώτη έδρα της ομάδας μπάσκετ του Μακεδονικού Λητής ήταν το ανοιχτό γήπεδο που βρίσκεται κάτω από το γήπεδο ποδοσφαίρου. Σε εκείνο το γήπεδο έχουν δοθεί πολλοί αγώνες, έχει χυθεί πολύς ιδρώτας και έχει γεμίσει στα τοπικά ντέρμπι, συνήθως στον αγώνα με την ομάδα του Δρυμού. Τότε με έφορο τον Βασιλείου Ανέστη το ρόστερ της ομάδας είχε καλούς παίκτες που έχυναν αίμα μέσα στο παρκέ από πίσα και τσιμέντο. Ας θυμηθούμε μερικά ονόματα από τους παίκτες της τότε ομάδας: Παπαδόπουλος Θάνος και Τόλης, Τόλας Βαγγέλης και Τόλης, Νίκας Διογένης, Βασιλείου Διογένης, Χατζηαντωνίου Τόλης, Στιβακτάκης Γιώργος, Χατζηαντωνίου Αθανάσιος και άλλοι που πιθανόν μας διαφεύγουν. Στη συνέχεια προστέθηκαν στην ομάδα οι Στιμάρατζης Θοδωρής, Νίκας Μανώλης, Δασίλας Αποστόλης. Προπονητές της ομάδας τότε σε εκείνο το γήπεδο είχαν διατελέσει  και ο Καμούρας Στέλιος και στη συνέχεια ο Χατζηαντωνίου Αθανάσιος. Τότε η ομάδα μπάσκετ του Μακεδονικού είχε από το 1994 και μετά για κάποιο χρονικό διάστημα και γυναικεία ομάδα μπάσκετ, αλλά και παιδικό τμήμα. 

Με την πάροδο του χρόνου και την αλλαγή των κανονισμών της ΕΚΑΣΘ, οι ομάδες υποχρεώθηκαν να μεταφερθούν σε κλειστά γήπεδα μπάσκετ. Έτσι, η ομάδα του Μακεδονικού μεταφέρθηκε πρώτα στο κλειστό του Δρυμού (που ήταν μια παλιά αποθήκη) και στη συνέχεια στο παρόν δημοτικό κλειστό γήπεδο μπάσκετ που είναι και η έδρα του αυτήν τη στιγμή. 

Το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ είναι μεν ανοιχτό στον κόσμο και σε όσους/ες θέλουν να το χρησιμοποιήσουν, αλλά με την πάροδο του χρόνου έχει μετατραπεί σε κάτι μεταξύ ζούγκλας και σκουπιδότοπου. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, οι μπασκέτες έχουν αρχίσει να σκουριάζουν σε βαθμό καταστροφικό, η μία εξ αυτών είναι σπασμένη, ενώ τα δέντρα έχουν αρχίσει να κατακλύζουν το χώρο. Σκουπίδια φυσικά βρίσκονται παντού μέσα στο χώρο, υπενθυμίζοντας μας για μια ακόμα φορά την παιδεία μας. Δυστυχώς όλα αυτά σε ένα γήπεδο που έχει ακόμα τους προβολείς για χρήση ακόμα και για νυχτερινή προπόνηση ή αγώνα.

Είναι κρίμα ένας χώρος που μπορεί να φιλοξενεί και ερασιτεχνικούς αγώνες, αλλά και που μπορεί να είναι ανοιχτός στο κοινό και τη νεολαία να αργοπεθαίνει. Είναι απαραίτητο να γίνουν δράσεις, ώστε να παραμείνει αυτός ο χώρος ανοιχτός και λειτουργικός. Μην ξεχνάμε ότι είναι από τους ελάχιστους ανοιχτούς δημόσιους χώρους σε μια Λητή που δεν έχει ακόμα πάρκο.
Οι προβολείς ακόμα υπάρχουν και είναι έτοιμοι προς πιθανή χρήση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου