Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σαπίζει το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της Λητής

Η πρώτη έδρα της ομάδας μπάσκετ του Μακεδονικού Λητής ήταν το ανοιχτό γήπεδο που βρίσκεται κάτω από το γήπεδο ποδοσφαίρου. Σε εκείνο το γήπεδο έχουν δοθεί πολλοί αγώνες, έχει χυθεί πολύς ιδρώτας και έχει γεμίσει στα τοπικά ντέρμπι, συνήθως στον αγώνα με την ομάδα του Δρυμού. Τότε με έφορο τον Βασιλείου Ανέστη το ρόστερ της ομάδας είχε καλούς παίκτες που έχυναν αίμα μέσα στο παρκέ από πίσα και τσιμέντο. Ας θυμηθούμε μερικά ονόματα από τους παίκτες της τότε ομάδας: Παπαδόπουλος Θάνος και Τόλης, Τόλας Βαγγέλης και Τόλης, Νίκας Διογένης, Βασιλείου Διογένης, Χατζηαντωνίου Τόλης, Στιβακτάκης Γιώργος, Χατζηαντωνίου Αθανάσιος και άλλοι που πιθανόν μας διαφεύγουν. Στη συνέχεια προστέθηκαν στην ομάδα οι Στιμάρατζης Θοδωρής, Νίκας Μανώλης, Δασίλας Αποστόλης. Προπονητές της ομάδας τότε σε εκείνο το γήπεδο είχαν διατελέσει  και ο Καμούρας Στέλιος και στη συνέχεια ο Χατζηαντωνίου Αθανάσιος. Τότε η ομάδα μπάσκετ του Μακεδονικού είχε από το 1994 και μετά για κάποιο χρονικό διάστημα και γυναικεία ομάδα μπάσκετ, αλλά και παιδικό τμήμα. 

Με την πάροδο του χρόνου και την αλλαγή των κανονισμών της ΕΚΑΣΘ, οι ομάδες υποχρεώθηκαν να μεταφερθούν σε κλειστά γήπεδα μπάσκετ. Έτσι, η ομάδα του Μακεδονικού μεταφέρθηκε πρώτα στο κλειστό του Δρυμού (που ήταν μια παλιά αποθήκη) και στη συνέχεια στο παρόν δημοτικό κλειστό γήπεδο μπάσκετ που είναι και η έδρα του αυτήν τη στιγμή. 

Το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ είναι μεν ανοιχτό στον κόσμο και σε όσους/ες θέλουν να το χρησιμοποιήσουν, αλλά με την πάροδο του χρόνου έχει μετατραπεί σε κάτι μεταξύ ζούγκλας και σκουπιδότοπου. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, οι μπασκέτες έχουν αρχίσει να σκουριάζουν σε βαθμό καταστροφικό, η μία εξ αυτών είναι σπασμένη, ενώ τα δέντρα έχουν αρχίσει να κατακλύζουν το χώρο. Σκουπίδια φυσικά βρίσκονται παντού μέσα στο χώρο, υπενθυμίζοντας μας για μια ακόμα φορά την παιδεία μας. Δυστυχώς όλα αυτά σε ένα γήπεδο που έχει ακόμα τους προβολείς για χρήση ακόμα και για νυχτερινή προπόνηση ή αγώνα.

Είναι κρίμα ένας χώρος που μπορεί να φιλοξενεί και ερασιτεχνικούς αγώνες, αλλά και που μπορεί να είναι ανοιχτός στο κοινό και τη νεολαία να αργοπεθαίνει. Είναι απαραίτητο να γίνουν δράσεις, ώστε να παραμείνει αυτός ο χώρος ανοιχτός και λειτουργικός. Μην ξεχνάμε ότι είναι από τους ελάχιστους ανοιχτούς δημόσιους χώρους σε μια Λητή που δεν έχει ακόμα πάρκο.
















Οι προβολείς ακόμα υπάρχουν και είναι έτοιμοι προς πιθανή χρήση.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Γιατί η ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν περιλαμβάνει τη Μυγδονία;

Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται είναι η κεντρική σελίδα η οποία σε παραπέμπει στην περιγραφή και την ιστορία του. Από περιέργεια επισκεφθήκαμε την ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου στη διευθυνση https://oraiokastro.gr/o-dimos/istoria-chartes/  . Αυτό που αντικρίζει κανείς είναι μία ιστορία που περιορίζεται σε αυτό που οριζόταν Δήμος Ωραιοκάστρου πριν το 2010. Αυτό το επιβεβαιώνει και το φυλλάδιο που έχει την ιστορία το οποίο γράφει ξεκάθαρα ότι είναι από το 2010... Και να σκεφτεί κανείς ότι η ιστοσελίδα ανανεώθηκε το 2020... Αυτό λοιπόν που ανακαλύπτει κανείς είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ιστορία του δήμου από την μεριά της Μυγδονίας. Αν λοιπόν εκεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν την ιστορία από την εδώ μεριά του δήμου, μπορούμε να τους βοηθήσουμε αναφέροντας κάποια από τα σημαντικά ιστορικά ευρήματα που έχει η Μυγδονία: