Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δελτίο τύπου της "Αλληλεγγύης-Ανατροπής" για το δημοψήφισμα στο Δρυμό

ΑΛΛΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ

                                                                       Δελτίο τύπου

Την Κυριακή 20-12-2015  το τοπικό συμβούλιο Δρυμού, διεξήγαγε «λαϊκή ψηφοφορία» με το ερώτημα: «ΝΑΙ στα δύο έργα» ή «ΟΧΙ» εννοώντας, αν αποδέχονται οι κάτοικοι του Δρυμού να γίνουν δύο ανταποδοτικά έργα στην περιοχή τους από την επέκταση της εκμετάλλευσης  του λατομείου του Δρυμού. Σε σύνολο 3.659 ψηφοφόρων (δημοτικές εκλογές 2014) έλαβαν μέρος μόλις 602 ψηφοφόροι δηλαδή συμμετοχή 16,45% και επ’ αυτών  έλαβαν:   ΕΓΚΥΡΑ: 592 -   ΑΚΥΡΑ: 6  -  ΛΕΥΚΑ: 4 -   ΝΑΙ: 480 -  ΟΧΙ: 102 

Με βάση αυτό το αποτέλεσμα, το γραφείο Δημάρχου εκδίδει με διθυραμβικό τόνο ανακοίνωση στην οποία αναφέρει με στόμφο: «Ακολουθούμε πιστά τις εντολές της γνήσιας λαϊκής έκφρασης της τοπικής κοινωνίας. Η κοινωνία του Δρυμού με τη μαζική συμμετοχή της στη διαδικασία της λαϊκής ψηφοφορίας, που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, εξέφρασε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τη βούληση να προχωρήσει η εκμίσθωση των 85.448 μέτρων στην ΤΙΤΑΝ Α.Ε προκειμένου η εταιρεία να αντλήσει από το συγκεκριμένο χώρο (Ντεβέ Καράν), όπου βρίσκεται το λατομείο μεγαλύτερες ποσότητες πρώτης ύλης (αδρανή υλικά) για την παραγωγή τσιμέντου……».


Πέρα όμως από την προφανή διαστρέβλωση της πραγματικότητας περί της «γνήσιας λαϊκής έκφρασης» και τον εμπαιγμό των κατοίκων του Δρυμού, προηγήθηκαν τα εξής τραγελαφικά:

Επί μέρες το μόνο θέμα που συζητιούνταν στο τοπικό συμβούλιο ήταν, εάν θα έπρεπε να γίνει δεκτή η πρόταση του ΤΙΤΑΝΑ για το ύψος των ανταποδοτικών τελών που «εν είδει τελεσιγράφου» κοινοποίησε στο Δήμο Ωραιοκάστρου δηλαδή 400 χιλιάδες Ευρώ σε μετρητά και 100.000 Ευρώ σε μπετόν για 30 χρόνια, δηλαδή 16.666 Ευρώ ετησίως, για όλη την επιβάρυνση που θα υφίσταται η περιοχή περιβαλλοντικά, κ.λ.π. Επειδή όμως η πρόταση αυτή παρουσιάζονταν τραγικά φτωχή και απορριπτέα για μια παραχώρηση 30 ετών, ο κ. Δήμαρχος την προικοδότησε με άλλες 300.000 Ευρώ για να την κάνει ελκυστική στους δημότες και το θέμα να κλείσει άρον - άρον. Όλοι λοιπόν είχαν μείνει με την εντύπωση ότι αυτό θα ήταν και το ερώτημα της λαϊκής ψηφοφορίας. 

Ως δια μαγείας όμως το ερώτημα αυτό μετατράπηκε τελικά στο αν επιθυμούν οι κάτοικοι να γίνουν τα δύο έργα ή όχι με τα ανταποδοτικά του ΤΙΤΑΝΑ και την γαλαντόμα προσφορά του κ. Δημάρχου.  Εάν αυτό δεν λέγεται παραπλάνηση τότε πως λέγεται;

Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο Δήμος ανακοινώνει ότι  οι δημότες εξέφρασαν «με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τη βούληση να προχωρήσει η εκμίσθωση των 85.448 μέτρων στον ΤΙΤΑΝ Α.Ε» Έτσι με τον πιο προκλητικό και περιπαικτικό τρόπο η διοίκηση αποφασίζει, [πριν καν έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση για την αποδοχή ή όχι των ανταποδοτικών] ότι οι δημότες του Δρυμού, δέχθηκαν την παραχώρηση των 85,5 στρεμμάτων στον ΤΙΤΑΝΑ και πως η διοίκηση σέβεται την απόφαση τους αυτή. 

Βέβαια για επαναδιαπραγμάτευση ή για την ταμπακιέρα (σύμβαση μίσθωσης, κ.λ.π.)  ούτε λόγος. Συνεπώς άλλα συζητούσαν στο τοπικό συμβούλιο του Δρυμού, για άλλα ψήφισαν οι κάτοικοι και για άλλα εκδόθηκε η ανακοίνωση του Δήμου.

Τελικά, όπως είπε και ο Γάλλος ποιητής Paul Valery, (1871-1945)  «Η πολιτική είναι η τέχνη να εμποδίζεις τους ανθρώπους να ανακατεύονται σε όσα τους αφορούν» και την ικανότητα αυτή της διοίκησης δεν πρέπει κανείς να την αμφισβητεί.

                                        Δ.Κ.Π.Ω. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης με τον πρόεδρο του Μυγδονιακού

Ο Πρόεδρος του Μυγδονιακού Βασίλης Λάκης Η συνέντευξη με τον πρόεδρο του Μυγδονιακού Βασίλη Λάκη έγινε πριν  ο Μυγδονιακός  στεφθεί Κυπελλούχος ΕΠΣΘ  την Κυριακή 23 Απριλίου. Με αυτόν τον τίτλο επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά η απόφασή μας να αφιερώσουμε κάποιες γραμμές στην μοναδική γυναικεία αθλητική ομάδα του Δήμου Ωραιοκάστρου, την πιο επιτυχημένη από άποψη τίτλων και επιτυχιών, αλλά παρόλα αυτά ίσως την πιο παραμελημένη από τους αρμόδιους φορείς. Η "άτυπη" συνέντευξη με τον Βασίλη Λάκη είχε μεγάλο ενδιαφέρον και μάθαμε πράγματα που δεν φανταζόμαστε. Δεν συναντάς συχνά ανθρώπους που ασχολούνται με τον γυναικείο αθλητισμό τόσα χρόνια και έχουν καταφέρει τόσες επιτυχίες. Και όλα αυτά με μια ομάδα που είναι γέννημα θρέμμα της Μυγδονίας.